Jaarlijkse BIN-vergadering: de plannen voor 2017

Gisterenavond (8/3) vond de jaarlijkse infovergadering plaats voor de BIN-coördinatoren in Schelde-Leie. Ze verzamelden zich in de raadzaal van het gemeentehuis De Pinte voor de jaarlijkse stand van zaken. Zo werden de inbrakencijfers van 2016 overlopen, de BIN-werking geëvalueerd en nieuwe plannen voorgelegd.

Onze samenwerking

Momenteel zijn er 31 BIN's en 2 BIN-Z actief in onze politiezone. De BIN's werden in 2016 47 keer opgestart.

In 2016 ging de grootste inspanning naar de uitbreiding van de BIN-werking van De Pinte en Zevergem. Na Sint-Martens-Latem en Nazareth is ook dat gebied intussen volledig gedekt. In 2017 zetten we in op een verdere uitbreiding in Gavere.

In de zomer van 2016 startten we met een team dat gespecialiseerd is in woninginbraken. Zij zorgen voor een uniforme afhandeling, sporenopname en onderzoek, voeren het buurtonderzoek en zijn het aanspreekpunt voor de slachtoffers. Hoe een sporenopname precies in zijn werk gaat, werd door het team gedemonstreerd.

Inspecteur Beulens, onze diefstalpreventieadviseur, stelde haar nieuwe actie voor: de speed-DPA. Hierbij gaat ze langs de huizen om een korte check aan de buitenzijde te doen; is alles goed gesloten, liggen er geen waardevolle zaken in het zicht, slingeren er geen ladders rond,... Wie 5 op 5 scoort, krijgt een groen duimpje in de bus. Wie niet, een rood. En wie een totaaladvies wenst, krijgt meteen (of op een ander moment naar keuze) gratis diefstalpreventieadvies op maat.

Dit alles werd voor de aanwezigen gebundeld in dit BIN-boekje (pdf, 1 MB)

Labels