Hoofdcommissariaat niet meer open op zon- en feestdagen, langer open op zaterdag

In het politiecollege werd besloten om het hoofdcommissariaat van onze zone vanaf 1 oktober niet meer op zon- en feestdagen dag open te houden. Dankzij ons bezoekersregistratiesysteem konden we opmerken dat het aantal bezoekers op deze dagen hiervoor te laag was. Anderzijds werden de openingsuren op zaterdag uitgebreid: van 10 tot 18 uur. Voorheen was dit van 14u tot 20u, maar ook deze uren werden aangepast aan de noden van de inwoners van onze politiezone.

In maart konden we ook al a.d.h.v. de bezoekerscijfers beslissen om de wijkcommissariaten (De Pinte, Nazareth, Gavere, Sint-Martens-Latem) op zaterdag te sluiten.

Ons bezoekersregistratiesysteem registreert nauwkeurig wie zich aan het loket aanmeldt, op welk moment, de wachttijden, de tijd die nodig is om een bezoek af te handelen ... Deze computertoepassing, in-huis ontwikkeld, werd begin 2012 ingevoerd in onze zone en het geeft ons een duidelijk beeld van de piek-en dalmomenten aan het onthaal. Een heel nuttig instrument, zo blijkt dus.

Labels