"Deze dag kan niemand me nog afnemen"

De agenten van de politiezone Schelde-Leie organiseerden gisteren (26/02) in Gavere een benefiet voor hun collega Kathy Van Nieuwenborgh (35) uit Brakel, bij wie onlangs nierkanker werd vastgesteld. "Ik weet niet hoeveel dagen er nog zullen volgen, maar deze dag kan niemand me nog afnemen", vertelt Kathy.

Gisterenmiddag, 11.45 uur: Kathy Van Nieuwenborgh staat aan de ingang van het ontmoetingscentrum Racing in Gavere, waar de eerste gasten toestromen op het benefiet dat speciaal voor haar wordt georganiseerd. "Ik ben enorm zenuwachtig", vertelt ze. "Ik ben bang dat ik de tijd niet ga hebben om met iedereen een praatje te slaan. Vandaar dat ik hier aan de inkom sta. Zo heb ik iedereen toch zeker gezien. Hoe ga ik in godsnaam iedereen bedanken?", vraagt ze zich af. Toch is ze vooral blij dat ze aanwezig kán zijn. Sinds ze op 28 juni vorig jaar te horen kreeg dat ze nierkanker heeft, werd ze al verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis. "Vooral de laatste tijd ging het niet goed. Nu zijn we een nieuwe behandeling gestart. Het is nog bang afwachten tot eind maart om te zien of die aanslaat of niet. Al is volledig genezen onmogelijk. De vraag is vooral hoelang me nog rest."



Kathy was sinds twee jaar een gewaardeerde collega binnen de politiezone Schelde-Leie. "Iemand die altijd enthousiast is en waar je alles kan aan vragen", zo wordt ze omschreven door collega's. "Het nieuws sloeg hier in als een bom", zegt korpschef Pascal Maes. "Kathy is dan ook een collega die enorm graag gezien wordt. Al snel ontstond een groep van personen die iets wou organiseren, als blijk van waardering." "Het liefst van allemaal zouden we haar gewoon terug bij ons hebben", pikt hoofdinspecteur Jan Lammens in. "Maar we beseffen dat ze er niet goed voor staat, aangezien het om een terminale kanker gaat. Als collega's willen we haar toch nog iets geven en voor haar iets betekenen. Vandaar dit benefiet vandaag. Met het ingezamelde bedrag willen we er voor zorgen dat ze zich alvast financieel niet te veel zorgen hoeft te maken en nog veel leuke dingen kan doen met haar gezin."

Uitverkocht

Ondanks alles bleef Kathy gisteren even opgewekt als anders. "Al deze mensen hier zien doet enorm veel deugd", glimlacht ze. "Ik had nooit verwacht dat er zo veel volk zou komen opdagen. Ik weet misschien niet hoeveel dagen er nog zullen volgen, maar deze dag kan niemand me nog afnemen." In totaal kwamen ruim 300 personen de benen onder tafel schuiven, waardoor het evenement volledig uitverkocht was. De opbrengst, geschat op minstens 4.000 euro, wordt later overhandigd.

Bron: hln.be, 27/02/2017

Labels