BIN stelt werking 2014 voor op algemene vergadering

De invasie inbraken houdt onze inwoners in de ban. De raadszaal liep dinsdagavond (28/01) vol op de algemene vergadering van BIN (buurtinformatienetwerk). Bin evalueerde 2013 en stelde de uitdagingen voor 2014 voor.

De cijfers van 2013

Commissaris Hannelore Bogaert bracht de cijfers van inbraken 2013 in beeld. In de politiezone Schelde-Leie waren er in totaal 289 effectieve inbraken waarvan 103 in Sint-Martens-Latem. Bij 95 % van de gevallen was er geen contact met de bewoners, inbrekers slaan vooral overdag of bij valavond toe.

Sint-Martens-Latem is binnen de politiezone koploper wat de BIN-werking betreft. In totaal werd de BIN in de politiezone 62 keer opgestart, waarvan 30 keer in Latem.

Uitdagingen voor 2014

Acties van 2013, zoals diefstalpreventieadvies, vakantietoezicht, communicatie, promotiecampagnes, extra controle dispositieven 1 uur bij valavond op de invalswegen, uitbreiding BIN's Nazareth en optimaliseren samenwerking met BIN's, blijven behouden.

Extra uitdagingen voor 2014 zijn o.a. optimaliseren van vaststellingen van inbraak, sensibiliseren van medewerkers omtrent BIN-werking, ondersteuning van de lokale recherche op vlak van inbraken, promoten van diefstalpreventie,...

Vraag en antwoord

Op de vraag uit het publiek hoe het zit met de geplande camerabewaking lichtte burgemeester en voorzitter van politieraad Agnes Lannoo - Van Wanseele toe dat het budget voor de aanschaf van de camera's goedgekeurd is. 'Het project moet nu verder uitgewerkt worden', aldus Lannoo.

Op het voorstel om de BIN-leden per sms te verwittigen wanneer de Bin wordt opgestart antwoordde korpschef Pascal Maes 'dat zou kunnen maar moet georganiseerd worden. Wij evalueren en testen het in de toekomst uit.' Hierop kwam een reactie uit de zaal dat het sms-systeem in Aalter al in voege is.

De vergadering werd besloten met de goede raad steeds het telefoonnummer van de wijkinspecteur bij de hand te hebben. Zoek hier op wie je wijkinspecteur is.

Bron: nieuwsblad.be, 30 januari 2014

Labels