14% minder inbraken in 2020

Op het einde van 2020 klokten we af op 130 inbraken in onze politiezone (incl. pogingen). Voor het derde jaar op rij zien we dus een sterke daling. Covid-19 heeft zonder twijfel een positieve invloed op de inbrakencijfers omdat het de bewegingsvrijheid van inbrekers inperkt (essentiële verplaatsingen, avondklok, extra patrouilles,...).

In 4 op de 10 huizen raakten inbrekers niet binnen. Voorheen was dat traditioneel 1 op 3. Preventie maakt dus steeds meer het verschil.

inbraken2020

In Nazareth en Sint-Martens-Latem, eerdere jaren de koplopers in onze politiezone, zien we deze keer een halvering van het aantal inbraken en inbraakpogingen.

In De Pinte zien we een aanzienlijke stijging, maar het uitzonderlijk lage cijfer van vorig jaar was mogelijk te wijten aan de werken aan de op- en afritten van de E17. Dat vermoeden wordt nu bevestigd, gezien de werken intussen afgerond zijn. Hoopgevend, in De Pinte raakten inbrekers in 1 op de 2 huizen niet binnen! 

In Gavere zien we, na 2 rustigere jaren, opnieuw een stijging. De helft (16) is weliswaar toe te schrijven aan inbraken net voor de lockdown van half maart 2020.

inbraken 2020

Labels