Registreer uw juwelen en waardevolle voorwerpen!

De bestrijding van woninginbraken is één van de prioriteiten die werden opgenomen in het zonaal veiligheidsplan van de politiezone.

De politie doet alles wat in haar mogelijkheden ligt om het inbraakcijfer naar beneden te halen. Op het grondgebied van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele rijden altijd minstens twee interventieploegen rond. Extra patrouilles en de inzet van anonieme voertuigen zijn eveneens middelen die in de strijd worden geworpen. De politiezone voorziet in afwezigheidstoezicht, ondersteunt de buurtinformatienetwerken en voorziet gratis diefstalpreventieadvies. Maar ook u draagt een verantwoordelijkheid in de bestrijding van het inbrakenfenomeen. Hieronder vindt u enkele tips waarmee u het de inbrekers een pak moeilijker maakt...

  • Ook al ben je maar even weg, laat alles slotvast achter (wagen, woning, tuinhuis, garage, ...). Verberg je sleutel niet in de onmiddellijke omgeving.
  • Laat een lampje branden bij afwezigheid 's avonds, werk eventueel met een tijdsschakelaar.
  • Berg waardevolle spullen op en laat ze niet in het zicht van potentiële inbrekers liggen. Kijk soms eens door de bril van de dief.
  • Laat geen mogelijkse hulpmiddelen (ladder, hamer, ...) slingeren in en rond de woning.
  • Geef de woning bij langdurige afwezigheid een "bewoonde" indruk. Laat de brievenbus ledigen, zorg ervoor dat de rolluiken af en toe eens worden opgetrokken.
  • LAST BUT NOT LEAST: Registreer uw waardevolle voorwerpen en juwelen. Maak voor juwelen gebruik van de steekkaart juwelen en fotografeer alles! Van elektronische toestellen kan u best de serienummers noteren.

    In geval van diefstal helpen deze middelen u bij een correcte aangifte. Een foto en beschrijving maken de identificatie van een gestolen voorwerp dat werd terug gevonden makkelijker.

Labels