Nieuwe prioriteiten voor 2014-2017 in beeld...

Elke politiezone maakt om de vier jaar een zonaal veiligheidsplan (ZVP) op. In dit document staan de prioriteiten vermeld waar wij de komende vier jaar aan zullen werken.

Het ZVP 2014-2017 van de politiezone Regio Rhode en Schelde werd onlangs goedgekeurd door de ministers van Binnenlandse zaken en Justitie.

Op 10 januari 2014 werd het in aanwezigheid van de Commissaris Generaal van de federale politie, Catherine De Bolle, voorgesteld aan het personeel van de politiezone en de pers.

Normaliter is de communicatie omtrent een ZVP zeer zakelijk. De korpschef van de politiezone Regio Rhode en Schelde, Yves Asselman, wou hier verandering in brengen. Er werd besloten om via beeldmateriaal te werken, want één beeld zegt soms meer dan 1000 woorden...De idee van een kortfilm was geboren.

Voor de uitwerking en het maken van de film werd een aantal weken geleden een werkgroep opgericht. Deze werd volledig samengesteld uit talent van eigen bodem. Zo werd de filmmuziek gecomponeerd door Dirk Bekaert en waren de acteurs allemaal eigen personeelsleden. Ook werd voor de montage en technische ondersteuning beroep gedaan op eigen medewerkers.

Last but not least leende nieuwslezer op rust Jan Becaus, zijn stem aan het project. Deze bekende inwoner van onze politiezone sprak graag alle teksten in.

Wij zijn uitermate trots op het resultaat. Hoofdcommissaris Catherine De Bolle vond de film "inspirerend voor het nationale niveau". De link naar de film wordt weldra op onze website geplaatst!

Kort samengevat vindt u hieronder de weerhouden prioriteiten voor het ZVP 2014-2017.

  • Veiligheid en leefbaarheid:

Inbraken in woningen en gebouwen

Veilig verkeer

  • Dienstverlening en werking:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naambekendheid van de wijkinspecteur

Wie meer informatie wil omtrent het ZVP 2014-2017 of wie de tekst eens wil nalezen, klik hier.

Labels