Meer en meer inbraken via eerste verdiep!

23 december 2013 - De laatste tijd stellen wij vast dat er meer en meer inbraken gepleegd worden waarbij de modus nogal specifiek is. De dader(s) verschaffen zich immers toegang tot de woning of het gebouw via een balkon, plat dak of ander verhoog.

Een regenpijp of ladder maar ook tuinmeubelen die op elkaar geplaatst worden zijn hierbij de meest gebruikte hulpmiddelen. In veel gevallen wordt daarna de ruit met een steen of een ander zwaar voorwerp ingegooid. Vermoedelijk trachten inbrekers op deze wijze alarmsystemen op de gelijkvloerse verdieping te omzeilen.

Wees dus op uw hoede. Lees hier welke preventieve acties je kan ondernemen en houd ook rekening met volgende tips:

  • Laat geen ladders, vuilbakken en andere voorwerpen waarvan inbrekers dankbaar gebruik kunnen maken achter in jouw tuin. Meer nog: bewaar het materiaal achter slot en grendel of berg het op in de garage of in het tuinhuis.
  • Verwijder overblijvende stenen en bouwmateriaal zo snel mogelijk, of bewaar ze achter slot en grendel.
  • Sluit het tuinhuis of de schuur af.
  • Bewaar gereedschap in de mate van het mogelijke binnenshuis.

Daarnaast vragen wij u om bij verdachte toestanden onmiddellijk 101 te bellen. Ziet u een verdachte wagen in uw straat? Gedraagt iemand zich vreemd in uw buurt? Valt er u iets abnormaal op? Verwittig onmiddellijk 101! Onze interventieploegen komen onmiddellijk nazicht doen. Misschien kunnen onze inspecteurs wel daders vatten op heterdaad dankzij uw melding.

Labels