Opgelet voor dieven die via een list uw halsketting stelen.

8 april 2013 - Zondagmiddag 7 april werd een vrouw uit Melle het slachtoffer van een diefstal door middel van een list. Wij willen via dit bericht alle inwoners van de politiezone waarschuwen voor diefstallen met de onderstaande modus operandi...

Het slachtoffer, een oudere dame, wandelde in het centrum van Melle toen zij vanuit een geparkeerde wagen door een vrouw werd aangesproken in de Engelse taal. De vrouw, die in de wagen aan de passagierskant zat, riep "hospitaal!"

Omdat het slachtoffer de vrouw niet goed begreep, ging zij dichter bij de wagen staan. Achter het stuur van het voertuig zat een man, welke zich eveneens uitdrukte in het Engels.

De vrouw in de wagen bood de oudere dame een geschenk aan in de vorm van een halsketting. Zij stond erop om de ketting zelf om de hals van de dame te hangen. Het slachtoffer kreeg van de man nog een tweede ketting in de handen geduwd. Hierop reed het voertuig met de twee inzittenden verder.

Even later stelde het slachtoffer vast, dat tijdens het omhangen van de nepketting, haar echte halsketting werd gestolen!

De wagen waarin de twee verdachten zich verplaatsten op het moment van de feiten was een Volkswagen Passat van groene kleur. Achteraan beschikte het voertuig over een gele nummerplaat en vooraan over een witte, beiden met zwarte karakters.

Indien u wordt geconfronteerd met soortgelijke feiten, ga hier in geen geval op in! Neem onmiddellijk contact op met de dienst 101.

Labels