Zwaar verkeersongeval op de N42 in Oosterzele

Maandagavond vond er op de N42 in Oosterzele een zwaar verkeersongeval plaats. Een vrachtwagen en een personenwagen kwamen er frontaal met elkaar in aanrijding. Zes personen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De rijbaan was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Op maandag 05 juni 2017 rond 18:15 uur kwamen op de N42 in Oosterzele twee voertuigen frontaal met elkaar in aanrijding. Het ongeval deed zich voor op de N42 tussen de Oude Wettersesteenweg en de Reigerstraat. Een vrachtwagen van het merk MAN, bestuurd door een 75-jarige man uit Zwalm, reed er in de richting van Zottegem. De vrachtwagen werd frontaal aangereden door een Mercedes. De personenwagen, bestuurd door een 21-jarige man uit St-Martens-Latem, reed in de richting van Wetteren. Uit de vaststellingen bleek dat de aanrijding plaats vond op de rijstrook richting Zottegem.

Door de klap kantelde de vrachtwagen om en kwam hij op zijn rechterflank in de berm terecht. Zowel de bestuurder en passagier van de vrachtwagen, als de bestuurder en de drie passagiers van de Mercedes, raakten gewond. Ze werden allen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Geen van hen verkeerde in levensgevaar. In de laadruimte van de vrachtwagen zaten ook nog twee koeien. Zij werden overgeladen op een andere vrachtwagen.

Zowel de brandweerzone Centrum, drie ziekenwagens als een MUG kwamen ter plaatse. Omdat de rijbaan volledig versperd was werd de N42 een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Er werd een lokale omleiding ingesteld. Rond 20:50 uur, na de takelwerkzaamheden en het opkuisen van het wegdenk, kon de N42 opnieuw vrijgegeven worden.

Labels