1 dag niet! Wij doen mee, jullie ook?

'1 dag niet' is de nationale actiedag tegen woninginbraken.

Wat doet onze politiezone op '1 dag niet'?

Op '1 dag niet' schakelt onze politiezone nog een tandje hoger: we organiseren vanaf de middag tot de avond een grootscheepse actie waarbij binnenkomend verkeer gecontroleerd wordt op alle belangrijke invalswegen in Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. De politie verzorgt ondertussen een duidelijke aanwezigheid op de verschillende grote banen en steenwegen doorheen de zone. Bovendien gaan twee wijkinspecteurs morgen de baan op om in inbraakgevoelige woonwijken doorheen de volledige zone tips te geven rond diefstalpreventie.

Wat doet onze politiezone nu al ter voorkoming van inbraken?

Binnen onze politiezone worden bijna elke dag extra ploegen ingezet ter voorkoming van inbraken. Onze collega's patrouilleren dan vooral op anoniem voertuig en controleren (o.a. op basis van automatische nummerplaatherkenning) verdachte voertuigen en/of personen. Tevens bieden wij aan onze inwoners gratis diefstalpreventieadvies en afwezigheidstoezicht aan (>digitaal loket op onze homepagina).

In onze politiezone zijn momenteel ook negen buurtinformatienetwerken (BIN) actief. Ook hier kan je als inwoner van een BIN-gebied gratis tot toetreden. Meer info over de BIN-werking vind je hier.

Een verdacht persoon of voertuig? Bel onmiddellijk 101!

Het beste wapen tegen inbraken is sociale controle. Zie je verdachte zaken in je buurt? Of merk je iemand op die niet in jouw straat thuishoort? Aarzel niet en bel onmiddellijk het noodnummer 101.

Labels