Resultaten acties '1dagniet'

11 december 2014 - Vandaag stond inbraakpreventie in de schijnwerpers met '1 dag niet', de eerste nationale actiedag tegen woninginbraken. Onze politiezone Regio Rhode & Schelde organiseerde vanaf de middag tot de avond een grootscheepse actie waarbij binnenkomend verkeer gecontroleerd werd op alle belangrijke invalswegen in Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. De politie zette hiervoor 35 medewerkers in, verzorgde een duidelijke aanwezigheid op de verschillende grote banen en steenwegen doorheen de zone en controleerde meer dan duizend voertuigen.

N42, Oosterzele

De resultaten mogen er wezen: in het totaal werden 1080 voertuigen en 195 personen gecontroleerd. De politie stelde geen strafrechtelijk feiten vast, maar schreef wel 3 pv's uit voor verkeersinbreuken. We werkten vandaag eveneens met een voertuig dat uitgerust is met ANPR (dat is een mobiel systeem voor automatische kentekenplaatherkenning). Deze mobiele ploeg scande 4.800 voertuigen.

Melle

Merelbeke

In de loop van de namiddag bezocht gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers de politiezone en woonde een uiteenzetting bij over diefstalpreventie. Met deze symbolische acties willen we de bevolking duidelijk maken dat politie en burgers elkaar nodig hebben en dat we samen instaan voor preventie en inbraakbeveiliging.

Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers en korpschef Yves Asselman 'op dievenpad'

Uiteenzetting over diefstalpreventie

Labels