Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Op vrijdag 25 februari 2022 werden op meer dan 115 plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen snelheidscontroles uitgevoerd tijdens de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen, een initiatief van de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de procureur-generaal.

De politiezone Regio Rhode & Schelde zette voor deze actie 7 medewerkers in. Er werden verspreid over de gehele zone 1.366 voertuigen gecontroleerd.

 

Verkeersveilige dag Oost-Vlaanderen

Van de 1366 voertuigen die gecontroleerd werden, reden er 68 (4,98%) te snel, een stuk beter dan het Oost-Vlaamse resultaat (9,7%). 1 rijbewijs werd onmiddelijk ingetrokken wegens overdreven snelheid.

Andere overtredingen:

  • GSM-gebruik achter het stuur: 23
  • Gordeldracht: 6
  • voertuig niet verzekerd: 1 

Deze jaarlijks terugkerende actie in de provincie Oost-Vlaanderen, die op voorhand breed wordt aangekondigd, wil automobilisten in de eerste plaats bewust maken van de gevaren van overdreven of onaangepaste snelheid. Naast afleiding, alcohol en drugs en het niet dragen van een gordel, is snelheid één van de vier grote killers in het verkeer. Als je te snel rijdt, zie je minder, is je stopafstand groter, heb je minder tijd om te reageren en is de klap bij een ongeval groter.

Labels