Resultaten van de preventieve fietscontroles op onze scholen

Traditiegetrouw organiseerde de politiezone bij de aanvang van het nieuwe schooljaar een hele reeks preventieve fietscontrole op scholen uit alle gemeentes van de zone. Deze jaarlijkse actie draagt bij tot het sensibiliseren van de scholen, de kinderen én hun ouders over de absolute noodzaak van een reglementaire fiets.

De leerlingen van het KTA Tuinbouwschool scoorden 100%, want alle gecontroleerde fietsen waren in orde.

Groot succes

In het totaal werden 1.308 fietsen van kinderen en jongeren uit de regio gecontroleerd. De leerlingen met een fiets die niet volledig in orde was, kregen een feedbackformulier met een opsomming van de defecten die ze moesten (laten) herstellen.

1.015 fietsen waren volledig reglementair in orde (77,6%) en deze leerlingen kregen een net zoals de vorige jaren een kleine attentie. Ze ontvingen een balpen, uitgerust met een zaklamp.

Tezelfdertijd heeft de politie aan iedereen de kans geboden om hun fiets te laten registreren. Ditmaal maakten 589 ouders hiervan gebruik en lieten de fiets registreren.

Fietsers gewaarschuwd!

Na deze preventieve fietscontroles, begon je lokale politie Regio Rhode & Schelde op maandag 24 november met repressieve fietscontroles. Dit wil zeggen dat de politie onmiddellijk zal ingrijpen wanneer je met een fiets rondrijdt die niet reglementair in orde is. De verkeersdienst organiseert intussen ook bijkomende acties om na te kijken of je fiets wel in orde is. Dus let op verlichting vooraan en achteraan, reflectoren, bellen en remmen,...

Labels