Politiezone Regio Rhode & Schelde start campagne 'bye bye nachtlawaai'

Gemeentelijke overheden en politiediensten worden almaar meer geconfronteerd met inwoners die klagen over de verstoring van hun nachtrust.



Om die klachten over nachtelijk lawaai tegen te gaan, start de politiezone in januari met de campagne 'bye bye nachtlawaai'.



Uit bevragingen blijkt dat deze vorm van overlast ondermeer afkomstig is van horecabezoekers op weg van en naar huis. Ook het ingevoerde rookverbod in de horeca kan uiteraard een ongewenst neveneffect hebben wanneer rokers buiten de handelszaak 'socialisen'... Om deze doelgroep stilte en respect voor de buurtbewoners te vragen, lanceert de politiezone nu - naar analogie met de gelijknamige campagne van de Stad Gent - de sensibiliserende actie 'bye bye nachtlawaai'.

In dit kader bezorgden de gemeentebesturen van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele samen met de preventiedienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde aan alle horecazaken binnen de regio bierviltjes met de tekst 'bye bye nachtlawaai'. Met dit initiatief wil men samen met de uitbaters het storend gedrag aankaarten en het cliënteel sensibiliseren om eens 'stil' te staan bij de nachtrust van buurtbewoners!

Meer info? preventie@politie5418.be

Labels