Opgelet voor oplichterspraktijken!

Er zijn momenteel frauduleuze brieven in omloop die afkomstig zijn van het TVV (Tele Verzeichnis Verlag). In deze brieven wordt aan ondernemingen gevraagd om hun btw-nummer door te geven en toestemming te geven om - tegen betaling - hun bedrijfsgegevens te publiceren op een online platform in functie van een centraal handelsregister. Als u een dergelijke brief ontvangen hebt, mag u die gewoon negeren.

Op de website van de FOD Economie kan u bovendien een uitgebreide lijst vinden van frauduleuze bedrijven. We raden u aan om zeer voorzichtig om te springen met elk aanbod van bedrijven die opgenomen zijn in deze lijst.

Enkele goede reflexen:

  • Onderteken niets! De handtekening en de vermelding van de datum vormen een vaste contractuele verbintenis. Onderteken nooit een twijfelachtig aanbod of een aanbod dat u niet begrijpt.
  • Betaal niets! Zelfs al ontvangt u een factuur waarop de vermelding "herinnering" is aangebracht, ga systematisch na of deze factuur wel overeenstemt met een gevraagde dienst.
  • Al ondertekend? Al betaald? Stop eerst en vooral alle verdere betalingen! Als u het slachtoffer was van een oneerlijke handelspraktijk kan u dit melden bij het Meldpunt bij de FOD Economie.

Labels