Onze jeugdinspecteur op Instagram

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Yirka, de Jeugdinspecteur van de Politiezone Regio Rhode & Schelde. Als jeugdinspecteur wil ik het aanspreekpunt zijn voor de vele jongeren die in onze politiezone wonen. Ik ben politie-inspecteur, maar werk voornamelijk in burger en leg proactief contacten met minderjarigen. 

Jeugdinspecteur Yirka

Maar ik leg deze contacten natuurlijk niet alleen. Samen met mij werken nog 17 andere (hoofd)inspecteurs actief mee aan de jongerenpatrouilles die de politiezone op geregelde tijdstippen organiseert. Tijdens deze patrouilles zijn wij maximaal aanwezig op het terrein en zijn wij op een laagdrempelige manier aanspreekbaar voor zowel jongeren als hun ouders, de buurtbewoners, enz.…

In nauwe samenwerking met onze interne partners, zoals het sociaal team en de wijkwerking, en onze externe partners (jeugddienst,Drugpunt, …), maar ook in samenspraak met de ouders en de jongeren zelf, proberen wij om tot een constructieve oplossing te komen wanneer er zich problemen voordoen. Daarnaast volg ik ook gerechtelijke dossiers op waarin jongeren uit onze politiezone betrokken partij zijn. Op die manier wil ik een meerwaarde betekenen om eventuele problemen op te lossen zoals spijbelen, (cyber)pesten, winkeldiefstal, lawaaihinder en dergelijke meer.

Omdat de leefwereld van jongeren zich voor een groot deel ook online afspeelt,heb ik een eigen Instagram-account gemaakt: ‘jeugdinspecteur_yirka’. Met dit account hopen wij de jeugd een extra kanaal aan te reiken zodat ze ons op een laagdrempelige manier kunnen contacteren. Ons korps is ervan overtuigd dat investeren in een gerichte werking op onze jongeren een absolute meerwaarde heeft.

Neem contact op met jeugdinspecteur Yirka via:

Jeugdinspecteur logo

Labels