Na preventie volgt repressie: politiezone treedt op tegen foutparkeerders!

U heeft zich waarschijnlijk ook al geërgerd aan lukraak geparkeerde voertuigen. De bestuurders moeten 'snel' even de kinderen afzetten, geld pinnen of een brood halen en parkeren dan maar op het fietspad, het voetpad en oversteekplaatsen. Deze verkeersinbreuken veroorzaken, niet in het minst in de buurt van scholen, verkeersonveilige situaties.

De politiezone Regio Rhode & Schelde erkent de ernst van deze inbreuken. In samenspraak met de burgemeesters en het parket werd beslist om deze problematiek aan te pakken aan de hand van een project.

Het eerste luik van de campagne, de sensibilisering, is intussen achter de rug. Tijdens de maand september werd extra aandacht besteed aan foutparkeerders. Overtreders werden door onze medewerkers preventief aangesproken op hun storend en verkeersonveilig gedrag. Er werden hiervoor - in deze eerste fase - geen boetes uitgeschreven.

Verkeersspecialisten zijn het er echter over eens dat een preventiecampagne pas resultaten oplevert als er eveneens een concreet handhavingsbeleid aan wordt gekoppeld.

Hiertoe worden in het tweede luik van de campagne alle scholen van de politiezone aangeschreven. In de brief wordt gemeld dat er vanaf nu repressief zal worden opgetreden: foutparkeerders zullen worden geverbaliseerd! Op die manier hopen de politiezone en de bestuurlijke autoriteiten een halt toe te roepen aan dit sociaal onaanvaardbaar gedrag.

Mogen wij - namens alle zwakke weggebruikers - rekenen op uw medewerking? Alvast bedankt!!!

Labels