Leerlingen van GILKO op bezoek bij de politie!

18 februari 2014 - Op 18 februari 2014 kreeg de politiezone Regio Rhode & Schelde bezoek van de leerlingen uit het derde leerjaar en een deel van het tweede leerjaar van de school GILKO uit Merelbeke.

Vorige week verwelkomden we reeds het eerste leerjaar en het andere deel van het tweede jaar in het Merelbeekse commissariaat, vandaag waren hun vriendjes van het derde en tweede leerjaar aan de beurt.

Op deze zachte winterdag startten we met een presentatie over de politie. Hierbij kregen we de hulp van 2 aspirant-inspecteurs van de Oost-Vlaamse Politieschool. Wat doet de politie allemaal? Hoe herken je een politieman of -vrouw? Wat betekenen de sterren en kroontjes op het uniform? Dit zijn enkele vragen waarop antwoord werd gegeven. Na het theoretische gedeelte werd de kennis van de politiemensen in spe getest met een heuse politiequiz...Iedereen slaagde en kreeg een diploma mee!

Na een welverdiende pauze werd een woordje uitleg gegeven bij een politievoertuig. De demonstratie "hoe boei ik iemand" kon op veel bijval rekenen. Ook de hoofddeksels waren populair, zoals onderstaande foto's bewijzen...

Voor meer foto's kunt u terecht op onze facebookpagina.

Labels