Inbrekers op heterdaad betrapt in Melle

03 mei 2017 - Op dinsdagavond 2 mei 2017 kon de interventiedienst van Politiezone Regio Rhode & Schelde drie inbrekers op heterdaad betrappen in Melle. In de Gontrode Heirweg trof de politie de mannen van Slowaakse afkomst aan in een woning. De bewoner was op dat moment afwezig.

Iets voor 19:00 uur dinsdagavond verwittigde een alerte buurtbewoner de politie. Hij meldde dat hij verdachte personen zag die vermoedelijk wouden inbreken in een woning aan de Gontrode Heirweg in Melle. De interventieploegen reden onmiddellijk ter plaatse, met een ploeg van politiezone Gent in versterking. De drie werden door de politie op heterdaad betrapt terwijl ze zich in de woning bevonden.

Het bleek te gaan om drie mannen van respectievelijk 27, 37 en 55 jaar, allen van Slowaakse afkomst. De verdachten werden gearresteerd en in opdracht van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, onmiddellijk verhoord. Woensdagnamiddag werden ze vervolgens voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste het trio aan te houden. Ze werden ondertussen opgesloten in de gevangenis.

Deze tussenkomst toont aan dat samenwerking tussen de politie en de bevolking kan leiden tot mooie resultaten. We vragen met aandrang om bij verdachte handelingen de politie te verwittigen via de 101-centrale. Een interventieploeg doet dan zo snel mogelijk nazicht.

Labels