Inbreker gearresteerd na achtervolging te voet

In de nacht van 6 op 7 oktober kregen onze diensten de melding dat een inwoner van Melle een diefstal op heterdaad had vastgesteld ter hoogte van Dorpsplein. Twee verdachten sloegen er een raam in van het kapsalon en liepen vervolgens weg richting Brusselsesteenweg. Onze ploegen gingen onmiddellijk ter plaatse en merkten een van de verdachten op ter hoogte van de pizzeria op het Gemeenteplein. Hij zette het op een lopen waarop de inspecteurs de achtervolging hebben ingezet.

politiecombi

Tijdens de achtervolging kregen de leden van het buurtinformatienetwerk de vraag om uit te kijken naar de verdachten, hun lichten aan te steken en het sluitwerk van hun woning te controleren.

Uiteindelijk kon een van de verdachten gearresteerd worden ter hoogte van de Wezenstraat. Om de tweede verdachte op te sporen, kregen onze ploegen bijstand van de politiezones Regio Puyenbroek, Schelde-Leie en Wetteren die een drone inzette. Ook de Federale Politie kwam ter plaatste met een speurhond. Onder andere het domein van oud-burgemeester De Potter is volledig doorzocht, helaas zonder resultaat. De tweede verdachte kon niet meer worden aangetroffen

In het kader van onze gezamenlijke strijd tegen de inbraken, vragen wij aan alle inwoners en bezoekers van onze gemeenten om bij verdachte zaken altijd onmiddellijk het noodnummer 101/112 te bellen!

Aarzel ook niet om advies aan te vragen voor inbraakpreventie en gebruik te maken van het afwezigheidstoezicht wanneer u op reis bent. Beide diensten van onze de politiezone Regio Rhode & Schelde zijn gratis.

Labels