Ik flits mee - resultaten

Het Belgisch Instituut van de Verkeersveiligheid (B.I.V.V.) lanceerde onlangs de spraakmakende "Ik flits mee" -campagne. Burgers mochten via de website http://ikflitsmee.be/ hun eigen flitslocatie aanvragen. De gemotiveerde aanvragen werden dan in samenwerking met de politie verwerkt in een heuse "flitsmarathon".

Ook binnen onze politiezone werd op donderdag 17 april geflitst. In totaal werden meer dan 1000 voertuigen op diverse tijdstippen en locaties gecontroleerd.

19 bestuurders (2%) mogen zich aan een boete verwachten!

Onze politiezone Regio Rhode & Schelde heeft intussen de ingezamelde flitslocaties geanlayseerd. Door de actie werden een aantal nieuwe locaties toegevoegd aan de actuele lijst. De eigenlijke controles zullen gespreid in tijd en ruimte worden uitgevoerd. In alle gemeenten van onze politiezone worden sowieso bijna dagelijks flitscontroles uitgevoerd!

Flitscontroles worden ook niet zomaar lukraak uitgevoerd. Aan de uiteindelijke inzet van de flitswagen gaat immers een grondige analyse vooraf. Wat zijn de verkeersonveilige punten in onze politiezone? Kunnen snelheidscontroles hier een oplossing bieden? Zijn er andere maatregelen die we kunnen nemen om de veiligheid te verhogen?.

Het waarborgen van de verkeersveiligheid is een basistaak van de lokale politie en één van de topprioriteiten in het zonaal veiligheidsplan van onze politiezone. Samen met u willen wij immers werken aan een verkeersveilige leefomgeving!

Klik hier voor de resultaten van de flitscontroles 2013.

Labels