Geen enkele bestuurder onder invloed bij verkeerscontrole

07 april 2017 - Op 4 april organiseerde de verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde een controleactie. Ook een aantal inspecteurs in opleiding werkten mee aan deze actie. Geen enkele van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed te zijn.

Op dinsdag 4 april werden tussen 12u en 20u op een drietal plaatsen in onze politiezone weggebruikers aan een verkeerscontrole onderworpen. In totaal namen twaalf politiemensen deel aan deze actie. Onder hen ook vijf aspirant-inspecteurs van het politieopleidingscentrum PAULO. Op die manier konden zij de aangeleerde theoretische kennis in praktijk omzetten.

Van de bestuurders die aan een adem- of speekseltest onderworpen werden, bleek niemand onder invloed van alcohol of verdovende middelen te zijn. Wel werden enkele andere verkeersinbreuken vastgesteld zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel, niet reglementair gebruik van de GSM, rijden zonder rijbewijs of zonder geldige technische keuring. Er werden ook 37 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. Deze werden vooral uitgeschreven inzake verouderde rijbewijzen en het niet kunnen vertonen van de juiste boorddocumenten.

Resultaten van grotere verkeersacties zullen in de toekomst ook weergegeven worden 'Verkeer'

Labels