Extra fietscontroles in het najaar

Naar jaarlijkse gewoonte hebben we opnieuw preventieve fietscontroles uitgevoerd op de scholen in Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Zowel de politie als de burgemeesters hechten veel belang aan verkeersveiligheid. Daarom zorgen we ervoor om jaarlijks de schoolgaande jeugd, de scholen en de ouders te sensibiliseren en te benadrukken dat de fietsen reglementair in orde moeten zijn.

Er werden in totaal 1438 fietsen gecontroleerd, waarvan er 1063 in orde waren! De kinderen wiens fiets reglementair in orde was, ontvangen een geschenkje van de politiezone. De feedbackformulieren met opmerkingen worden terug aan de ouders bezorgd zodat ze de fiets kunnen laten herstellen. Er werd ook de mogelijkheid geboden om de fietsen te laten registreren. In totaal werden er 558 fietsen geregistreerd.

Repressieve fietscontroles

Opgelet! Na de herfstvakantie start de politiezone met repressieve fietscontroles. Dit wil zeggen dat er zal worden ingegrepen indien je je in het verkeer begeeft met een fiets die niet reglementair in orde is. Elk najaar zet onze politiezone extra in op fietscontroles.

Al onze medewerkers besteden nu extra aandacht aan je fietsverlichting en zullen verbaliseren waar nodig. De verkeersdienst zal daarenboven bijkomende controles uitvoeren op locaties waar veel fietsers passeren (aanrijroutes naar scholen, de stationsbuurt, sporthallen, ...).

Deze week maandag gingen we van start met acties in Oosterzele waar al 53 fietsen gecontroleerd werden en in Merelbeke 41 fietsers. Onze collega's stelden 1 onmiddellijke inning op en 3 waarschuwingen.

Is jouw fiets in orde? Tijdens de donkere maanden is het uiterst belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn. Zo zijn een fluohesje en goede fietsverlichting een must voor elke fietser die zich veilig wil verplaatsen. Wij raden alle fietsers aan, in het belang van je eigen veiligheid, om je fiets in orde te stellen.

Wat zijn nu de gevolgen als je niet in orde bent? Als beide lichten niet werken, kan je een onmiddellijk inning van 55 euro verwachten. Heb je een technisch defect aan de verlichting, zal je een waarschuwing krijgen. Dit betekent dat de politie je tijd geeft om het euvel te verhelpen. Je dient je dan met de herstelde fiets aan te bieden voor controle.

Labels