Enthousiaste BIN-medewerkers gezocht in Oosterzele en Melle!

Maandagavond 23 juni 2014 ging in het GC De Kluize in Oosterzele een informatieavond door over diefstalpreventie en buurtinformatienetwerken (BIN's). Dit evenement werd, op aangeven van enkele geëngageerde Oosterzelenaars, georganiseerd door de politiezone Regio Rhode & Schelde in samenwerking met het gemeentebestuur van Oosterzele.

Na een voorwoord door burgemeester Johan Van Durme, werden door medewerkers van de politie eerst enkele cijfers gegeven over diefstallen in Oosterzele. Vervolgens werden aan de hand van tien antidiefstalgeboden tips gegeven om inbraken te voorkomen. Met enkele simpele handelingen maak je een woning veel minder interessant voor inbrekers. Klik hier door naar de folder met de tien geboden.

Na dit luik werd het concept "buurtinformatienetwerk" verduidelijkt aan de toehoorders. Wat is de historische achtergrond van een BIN? Hoe werkt het systeem? Wat zijn de voordelen van lidmaatschap? Hoe draagt een BIN bij tot veiligheid? Uiteraard werd ook tijd voorzien voor vragen.

Veiligheid is al lang niet meer een zaak van de politie alleen. Uiteraard speelt "blauw op straat" een belangrijke rol maar het is alleen maar SAMEN MET U dat we kunnen streven naar een veilige en leefbare omgeving. Wij zijn nog op zoek naar gemotiveerde mensen die mee hun schouders willen zetten onder een BIN-werking in Oosterzele. Indien u geïnteresseerd bent om mee te werken, kan u steeds contact opnemen met onze politiezone (directie communicatie en beleid) op het nummer 09/363.71.41 of via communicatie-beleid@politie5418.be .

De gemeente Melle telt momenteel twee buurtinformatienetwerken: BIN Flora Vogelhoek en BIN Gontrode. Het grote BIN Flora Vogelhoek zal in de nabije toekomst worden opgesplitst om de werking ervan te optimaliseren.

Om een BIN Melle centrum op te starten zouden we graag beroep doen op enkele enthousiaste inwoners van Melle centrum. Bent u sociaal? Geïnteresseerd in veiligheid en BIN-werking? Neem gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.

Labels