De bel-me-niet-meer-lijst: gedaan met ongewenste reclame via de telefoon

De bel-me-niet-meer-lijst zorgt ervoor dat je geen ongewenste reclame meer ontvangt via de telefoon. Bedrijven en organisaties halen je telefoonnummer en naam uit hun belbestanden en zullen je niet meer bellen voor hun producten, diensten of speciale promoties.

De Bel-me-niet-meer lijst wordt beheerd door vzw DNCM. Het is de enige lijst waarop je je kan inschrijven om telefoonoproepen met marketingdoeleinden uit te sluiten. De telefoonoperator waar je klant bent, doet er niet toe. Vzw DNCM is wettelijk erkend voor het beheer van deze unieke lijst.

De Bel-me-niet-meer lijst is wettelijk verplicht. Dit wil zeggen dat alle bedrijven de lijst moeten gebruiken en bij niet-naleving van de wetgeving (de privacywet) kunnen er sancties worden opgelegd. Het betreft elke telefonisch direct marketing actie naar u als potentiële klant, maar ook als reeds bestaande klant.

Inschrijven op de bel-me-niet-meer-lijst is een belangrijke beslissing. Je vraagt immers aan alle bedrijven, ook deze waar je klant bent, om niet meer gebeld te worden voor commerciële aanbiedingen.

Meer informatie en inschrijven op de lijst: www.bel-me-niet-meer.be

Labels