1 dag niet! Wij doen mee, jullie ook?

Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar elke dag vinden in België meer dan 200 inbraken plaats. Een inbraak is een drama. Heel je huis overhoop, je dure smartphone, je gloednieuwe tablet en de familiejuwelen, weg.

Hiertegen moeten we een vuist maken. En dat kan alleen als we samenwerken. Ga daarom mee aan de slag om ook jouw gemeente en politiezone veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en één dag per jaar zelfs helemaal geen.

Op donderdag 11 december 2014: 1 DAG NIET!

Heb je zelf een idee om inbraken tegen te gaan? Aarzel niet en zet je initiatief online op 1dagniet.be. Je kan er ook affiches, flyers, tips,… downloaden om je actie extra te ondersteunen.

Wat doet onze politiezone nu al ter voorkoming van inbraken ?

Binnen onze politiezone worden bijna elke dag extra ploegen ingezet ter voorkoming van inbraken. Onze collega's patrouilleren dan vooral op anoniem voertuig en controleren (o.a. op basis van automatische nummerplaatherkenning) verdachte voertuigen en/of personen.

Tevens bieden wij aan onze inwoners gratis diefstalpreventieadvies en afwezigheidstoezicht aan (>digitaal loket op onze homepagina).

In onze politiezone zijn momenteel ook zes buurtinformatienetwerken (BIN) actief. Tegen het einde van het jaar zullen daar nog eens drie BIN's worden aan toegevoegd: BIN Melle-centrum, BIN Moortsele en BIN Scheldewindeke. Ook hier kan je als inwoner van een BIN-gebied gratis tot toetreden. Meer info over de BIN-werking vind je hier.

Wat doet onze politiezone 'extra' op '1 dag niet' ?

Op donderdag 11 december 2014 schakelt onze politiezone nog een tandje hoger: alle beschikbare personeelsleden zullen die dag worden ingezet voor acties in het kader van inbraakpreventie.

Bovendien kunnen alle geïnteresseerden die namiddag in het politiecommissariaat van Merelbeke een informatiesessie over inbraakbeveiliging bijwonen (concrete info volgt binnenkort).

Een verdacht persoon of voertuig? Bel onmiddellijk 101!

Het beste wapen tegen inbraken is sociale controle. Zie je verdachte zaken in je buurt? Of merk je iemand op die niet in jouw straat thuishoort? Aarzel niet en bel onmiddellijk het noodnummer 101.

Labels