Inbraakpreventietip

Wanneer er ingebroken wordt via de deur, wordt er meestal gepoogd om het cilinderslot af te breken met een tang. Bekijk even uw buitendeuren: zit je cilinder er een stuk uit? Is er een beslag rond de cilinder en is dit wel veilig?

Want in veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een gewoon beslag dat zowel aan de binnen- als aan de buitenkant aan de deur wordt gevezen. Hierdoor is het mogelijk dat dieven dit beslag van buitenaf losvijzen. Eénmaal dit verwijderd zal het cilinderslot een stukje uit de deur vandaan steken, waar eerst het beslag zat. Door vervolgens met een tang het slot af te breken, kan de dief gemakkelijk toegang krijgen tot uw woning.

Vandaar veel beter een veiligheidsbeslag voorzien. De buitenzijde van dit veiligheidsbeslag wordt enkel aan de binnenkant vastgeschroefd, zodat er geen schroeven aan de buitenkant zichtbaar zijn. Het veiligheidsbeslag is aan de buitenkant ook dikker dan een standaardbeslag, bijgevolg steekt de cilinder niet uit en kan de dief onmogelijk de cilinder afbreken. Op deze manier geraakt hij/zij dan alvast niet bij u binnen.

Wenst u meer uitleg over de beveiling van uw woning, vraag raad aan onze specialisten, ze zijn er voor u. U kunt ze contacteren op het nummer 09/376.46.46

Labels