Donkere dagen ... watch out !

Dit is de donkerste periode van het jaar, dus we willen toch even uw aandacht vestigen op inbraken! Het is vroeg donker, we vertrekken bij donker naar het werk en komen bij donker terug thuis. Je moet er eens bij stilstaan maar wanneer je door de straat loopt zie je eigenlijk al van ver wie vermoedelijk niet thuis is: open rolluiken maar geen verlichting, duidelijker kan het niet zijn. We hebben er geen aandacht voor, want we hebben het druk, druk, druk. Je zal maar thuiskomen, deur of venster opengebroken, de ganse inboedel door elkaar gehaald een en al chaos in huis. Dit terwijl je er al op voorzien was er een gezellige avond van te maken. Politie bellen betekent vaststellingen laten gebeuren, nergens aankomen, wachten tot men de sporen heeft onderzocht, een hele toestand. Daarbij blijkt één en ander verdwenen, een verzekering kan de schade wat dekken, maar wat met die serie foto's op je computer die gepikt is? Hoe krijg je die terug?

Niet zo evident.

Voor je het huis verlaat is het niet voldoende om alles af te sluiten, het is best handig om te beschikken over een tijdschakelaar die op enkele plaatsen een licht doet branden op het moment dat het donker wordt. Daarmee wek je de indruk dat je thuis bent en geef je de boodschap: 'k zou hier niet inbreken. De kans stijgt dus aanzienlijk dat men dan je woning links laat liggen.

En tot slot: kom je in je straat gereden en zie je personen of voertuigen die er volgens jou niet thuis horen: verwittig ons ! Beter een keer bellen (ook al betekent het niets) dan nadien te moeten vaststellen dat er bij jou of je buren ingebroken is.

Labels