Rookverbod op gesloten terrassen

Nieuwe rondzendbrief 'Rookverbod op gesloten terrassen'

In de rondzendbrief van 20 maart 2012 betreffende het rookverbod op gesloten terrassen zet de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu de puntjes op de i.

Sinds 1 juli 2011 geldt er immers een algemeen rookverbod in de horeca. De rookwet bevatte echter geen definitie van een terras, en stelt enkel dat roken verboden is in alle voor publiek toegankelijke gesloten plaatsen.

De rondzendbrief stelt nu het volgende:

Om niet als een gesloten plaats te worden beschouwd, moet een terras aan één zijde volledig open zijn, ongeacht de weersomstandigheden. De open zijde mag niet deels worden afgesloten, bijvoorbeeld door middel van een windscherm of zonnewering. Alleen als een terras aan deze voorwaarden voldoet, mag er gerookt worden.
Deze rondzendbrief vervangt de eerdere rondzendbrief van 15 december 2011 die de horecasector deed steigeren. Daarin was nog sprake van de voorwaarde dat de open zijde niet alleen volledig, maar ook permanent moest open zijn. Deze voorwaarde is op vraag van de horecasector weggelaten.

Titel: brrr.. 't wordt koud om buiten te roken...

Labels