Wie staat er voor de deur ?

U heeft ze waarschijnlijk al aan de deur gehad: leurders, met één of ander product of dienst. Ze zijn rad van tong en als je niet oplet laat je je overdonderen. Maar het zou ook wel eens kunnen dat iemand aan de deur belt met minder goede bedoelingen, met allerlei smoesjes: ze hebben dorst, willen naar het toilet, vragen om eens te mogen bellen... U kent ze niet, laat ze dan ook niet binnen. Het is nog altijd uw woning en u beslist wie binnen mag en wie niet.

Enkele tips: Kijk door het raam of de deurspion vooraleer de deur te openen. Maak gebruik van een deurketting of parlofoonsysteem. Twijfelt u? Dan laat u niemand binnen. Vindt u het verdacht? Bel dan onmiddellijk onze diensten.

Staat er een politieagent, iemand van een gas-, elektriciteits-, of andere maatschappij voor de deur? Vraag de dienstkaart, die zullen ze u voorleggen. Wees zeker van uw stuk: geen dienstkaart = niet binnen. Meestal staat er ook een dienstvoertuig voor de deur. Indien u twijfelt, laat ze dan nog maar wat aan de deur staan terwijl u de burelen van deze diensten belt om navraag te doen.

In ieder geval vragen deze mensen nooit geld.

Wees voorzichtig, bewaar geen grote sommen geld of waardevolle voorwerpen in huis, want wat er niet is, kan ook niet gepikt worden. Doet u het toch, laat het dan aan niemand zien waar u dit verbergt.

Tot slot: u hoeft echt niemand binnen te laten, ook praatjesmakers niet. Weiger mensen die met smoesjes afkomen de toegang tot je woning en bel gerust onze diensten, want jij loopt er niet in, maar je buur misschien wel.

Labels