Resultaten verkeersactie 22-23 november

Tijdens de nacht van zaterdag 23 op zondag 24/09/2013 heeft de lokale politie Meetjesland Centrum een grootschalige verkeersactie op touw gezet. Deze actie werd gevoerd in het kader van de samenwerking met de federale politieschool, met campus te Gent.

Voor het behalen van het brevet "controle drugs in het verkeer" moeten de aspirant-politie-inspecteurs een praktische stage uitvoeren.

Onder leiding van 7 leden van de politiezone Meetjesland Centrum, bijgestaan door 1 vaste opleider van de federale politieschool te Gent, hebben 9 aspiranten tussen 20:00 uur en 04:00 uur verkeerscontroles uitgevoerd.

Voertuigen werden uit het verkeer gehaald (na een snelheidscontrole) op een aantal veilige plaatsen. Er werd nazicht gedaan van de boorddocumenten o.m. de verzekeringspapieren, het inschrijvingsbewijs, de technische keuring. Tevens werd er nagekeken of de bestuurder in het bezit was van een reglementair rijbewijs en of hij of zij niet geseind stond.

Van iedere chauffeur werd een ademtest afgenomen en bij 2 personen werd een speekseltest afgenomen in het kader van het sturen onder invloed van drugs.

Resultaten verkeer:

691 voertuigen op snelheid gecontroleerd

13 voertuigen reden te snel. De hoogste snelheid gemeten in een zone 70 km/u was 93 km/u.

  • 70 ademtesten waarvan 1 positief (P) en 1 A (in een Alarmfase, waarbij de bestuurder gelet op zijn plaats van inschrijving, onmiddellijk 150 euro diende te betalen.
  • 3 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, waarbij 1 niet in België ingeschreven persoon onmiddellijk 110 euro diende te betalen.
  • 1 onmiddellijke inning voor een niet in België ingeschreven persoon wegens een snelheidsovertreding. De bestuurder diende 60 euro te betalen

· 14 processen-verbaal van waarschuwing voor kleinere technische defecten.

Labels