Politievirus

Nee, er is geen griepvirus onder onze diensten: het politievirus betreft een nieuwe, hardnekkige en vervelende bedreiging op het internet. Waar u in het verleden misschien geconfronteerd werd met een geblokkeerde PC en de vraag om een 'boete' te betalen teneinde uw PC weer te kunnen gebruiken, duikt nu een veel agressievere vorm van dit virus op. Meteen worden al uw bestanden (documenten, foto's) ook gewist.

Volgende maatregelen kunt u preventief nemen: neem op regelmatige tijdstippen back ups van uw bestanden, sla uw documenten en foto's niet op onder de standaardmap 'mijndocumenten/mydocument' maar onder een andere map die niet onder uw account staat (c:/users/xxx).

Mocht u dan toch met het noodlottige virus te maken krijgen, schakel de PC onmiddellijk uit op de snelst mogelijke manier (stekker uittrekken en batterij verwijderen bij laptop) en start niet meer terug op. Hoe sneller u dit doet, hoe minder bestanden er zullen besmet zijn. Het is dan mogelijk om met een ander besturingssysteem de niet beschadigde gegevens van uw systeem te kopiëren , de geïnfecteerde harde schijf te wissen en de computer te herconfigureren.

De beschadigde bestanden redden is helaas nog niet mogelijk. Van zodra we meer info hebben, laten we u via onze communicatiekanalen zeker iets weten.

Labels