Persbericht verkeersactie 12 februari 2022

Zoals vooraf aangekondigd op onze sociale mediakanalen hebben we gisteren in de voormiddag in de Ringlaan te Eeklo een gerichte verkeerscontrole gehouden inzake ladingzekering evenals technische eisen van vrachtwagens en aanhangwagens. 

Tijdens de verkeersactie hadden wij naast oog voor de lading en technische eisen ook aandacht voor de noodzakelijke boorddocumenten, het dragen van de veiligheidsgordel en gsm-gebruik.

controle aanhangwagen
  • Bij nazicht van een bezoldigd zakenvervoer bleek de bestuurder niet in het bezit van de nodige vergunning, er werd hem een onmiddellijke inning van 1.500 euro opgelegd. 
  • Twee vrachtwagenbestuurders werden bekeurd wegens inbreuken op de lading omdat de lading niet was afgeschermd met een dekzeil.
  • Bij controle van de boorddocumenten bleek een aanhangwagen niet geldig te zijn verzekerd, gekeurd en ingeschreven. De aanhangwagen werd door ons ingehouden met het oog op latere regularisatie door de eigenaar.
  • Eén bestuurder ontving een proces-verbaal wegens een vervallen keuring alsook voor het rijden met onvoldoende ontdooide ramen. De zichtbaarheid voor de bestuurder was namelijk in die mate belemmerd dat de verkeersveiligheid in het gedrang kwam.
  • Eén bestuurder ontving een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de verplichte veiligheidsgordel.
  • Eén bestuurster was dermate afgeleid door het gebruik van haar gsm dat ze onze diensten blijkbaar niet opmerkte en een keerbeweging maakte waar dat verboden is.

Tevens werden bestuurders gesensibiliseerd en waar nodig werd een proces-verbaal van waarschuwing uitgeschreven.

Tijdens de actie werden 25 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed en geen enkele bestuurder bleek te rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Labels