Persbericht maandag 24 augustus 2020

Afgelopen weekend werd er door onze diensten extra verkeerscontroles gehouden.

Bij gerichte controles werden 6 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. 

3 rijbewijzen werden ingehouden voor de voorziene duur van 6 uur, 3 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

2 bestuurders van een motorvoertuig werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs, hun rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

De bestuurder van een illegale gemotoriseerde step bleek bovendien onder invloed te zijn van drugs.

Zaterdagnacht werd een bestuurder betrapt op het rijden tijdens de duur van zijn verval van het recht tot sturen.

Verder werd er geverbaliseerd inzake diverse parkeerovertredingen en werden verschillende processen-verbaal van Waarschuwing uitgeschreven voor technische tekortkomingen of ontbrekende boorddocumenten.

Ook werden op verschillende locaties bemande snelheidscontroles gehouden. Hierbij werden 830 voertuigen gecontroleerd.

139 bestuurders ( oftewel 16.7 %) werden in overtreding genomen.  Bestuurders dienen er zich bewust van te zijn dan ook tijdens het weekend onaangepaste snelheid aanleiding kan geven tot ernstige verkeersongevallen. Om deze reden wordt er ook regelmatig tijdens het weekend gecontroleerd. Hierbij stellen wij spijtig genoeg vast dat meer en meer bestuurders de snelheidslimieten niet respecteren.

78 bestuurders begingen een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom waarbij een laagvlieger werd betrapt aan 84 km/uur. 

De snelheden geregistreerd buiten de bebouwde kom lagen evenwel opmerkelijker hoger waarbij een snelheid van 131 km/uur werd vastgesteld alwaar 70 km/uur is toegelaten. 

Enkele bestuurders zullen zich hiervoor later voor de Politierechtbank moeten verantwoorden.

In het kader van de "Covid-19 maatregelen" werden er zaterdagavond controles gehouden bij horecazaken evenals nachtwinkels gevestigd in onze Politiezone. 

Eén uitbater die geen drager was van het verplichte mondmasker werd een boete van 750 euro opgelegd.

Drie personen droegen geen mondmasker in de zone van Eeklo centrum waar dit verplicht is en werden een boete van 250 euro opgelegd.

 

Labels