Persbericht controleactie weekend 29-30 januari 2022

Zaterdagavond en -nacht werden door middel van gerichte verkeerscontroles 28 bestuurders aan een controle op het rijden onder invloed onderworpen.

auto's
  • Drie bestuurders waren licht geïntoxiceerd, waardoor hun rijbewijs voor 3 uur werd ingehouden en ze een onmiddellijke inning van 179 euro moeten betalen.

     
  • Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uur en hij zal later nog een boete krijgen van de politierechter.

     
  • In Kaprijke weigerde één bestuurder te stoppen en probeerde aan een controle te ontsnappen. Na een korte achtervolging kon het voertuig geïntercepteerd worden. De bestuurder bleek erg dronken en werd ter ontnuchtering opgesloten. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Hij zal zich later voor de Politierechtbank moeten verantwoorden.

     
  • Eén bestuurder bleek te rijden onder invloed van amfetamines (“speed”). Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

     
  • Omstreeks 02.00 uur kregen we melding van een verdacht voertuig in een woonwijk te Eeklo. Een interventieploeg was snel ter plaatse en kon het voertuig aantreffen. Bij controle werd vastgesteld dat het voertuig niet was ingeschreven, niet te zijn verzekerd, noch gekeurd. Het voertuig werd in beslag genomen. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en bleek bovendien bij controle te rijden onder invloed van cocaïne, amfetamines en cannabis. Hij zal later nog een fikse boete én een rijverbod krijgen van de bevoegde rechtbank.

Labels