Glow in the dark

De drie weken na Kerst zijn nog steeds de donkerste weken van het jaar. Vertrekken en terugkomen van school gebeurt dan ook vaak in het donker. Zijn de kinderen met de fiets of te voet? Controleert u dan even hun zichtbaarheid?

Goede zichtbaarheid is belangrijk in het verkeer, zeker als fietser, je bent immers zeer kwetsbaar. Want de kinderen zien die auto wel aankomen maar heeft de bestuurder uw kinderen wel gezien ?



Fietsen tijdens deze periode vraagt extra aandacht: is de fiets voorzien van reflectoren, werkt de verlichting? Beter eens controleren op voorhand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je fietsverlichting op batterijen zorg er dan voor dat je reserve mee hebt, want eenmaal de batterij plat, sta je in het donker! Zorg ervoor dat de kids getooid zijn met reflecterende kledij en gadgets. Vaak vinden ze deze spullen niet cool maar omver gereden worden door een wagen is ook verre van cool te noemen... Het dragen van fluorescerende hesjes is nuttig voor de veiligheid, gezien worden door andere (gemotoriseerde)weggebruikers is van (levens)belang. Er bestaan ook heel wat leuke fluorescerende gadgets, zoals rugzakhoezen, bandjes, stickers, poppetjes... Motiveer uw kinderen om van deze gadgets een rage te maken. Durf je de uitdaging aan? Zowel kinderen als ouders moeten weten waar de lamp brandt.

Labels