Fiets op slot

Een onbewaakt moment, een vergetelheid, … Je laat even je fiets aan de gevel van de bakker staan, het volgend moment is je fietsslot doorgeknipt en voor je het weet is je fiets gestolen... Tracht je fiets àltijd slotvast achter te laten - ook al ga je snel even een brood halen.

Wil je vermijden dat je fiets 's avonds is verdwenen als je het station verlaat?

Of ga je na school op vrijdag nog een glas drinken waarbij je je fiets in een stalling achterlaat? Een heel degelijk en stevig fietsslot is dan geen overbodige zaak en verkleint de kans op diefstal aanzienlijk! Tracht je fiets bovendien vast te maken aan een vast voorwerp zoals een fietsrek of een afsluiting, dit is een extra hindernis voor de fietsendief!

Een extra troef is de registratie van je fiets waarbij de politie gratis een uniek nummer in je fiets graveert. Dit schrikt dieven af omdat zij een geregistreerde fiets moeilijk kunnen doorverkopen. Bovendien kan de politie je gestolen fiets eenvoudiger terugbezorgen als ze wordt aangetroffen. Bekijk verder op de app de data van de fietsregistraties.

Tot slot zijn niet lang na de start van het nieuwe schooljaar de donkere maanden opnieuw in aantocht. Stel nu reeds je fiets in orde: controleer je verlichting en reflectoren en hang er een stevig slot aan.

Zo maak je je fiets klaar voor een nieuw school- of werkjaar!

Labels