21/03/2019 Wachtebeke: Inbraken in voertuigen

Tijdens de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20/3 werd er in Wachtebeke ingebroken in vier voertuigen.

autodief

Er werd onder andere werkmateriaal gestolen uit lichte vrachtwagens. Uit enkele personenwagens werd de boordcomputer gestolen. De feiten vonden plaats in de omgeving van de Sportstraat en Sint-Pietersveld. Wagens en hun inhoud zijn vaak het doelwit van dieven. Maak het hen niet makkelijker; met een paar eenvoudige preventietips bescherm je je stalen ros tegen diefstal en inbraak.

  • Maak van je wagen geen uitstalraam door er waardevolle voorwerpen zoals GPS, laptop, GSM, enz. zichtbaar in achter te laten.
  • Zorg er voor dat de wagen goed is afgesloten wanneer je deze achterlaat, zelfs al is dit maar voor even.
  • Laat nooit de sleutel van je wagen in het contact zitten, zelfs niet voor een korte stop. Verstop ook nooit een reservesleutel op een geheime plaats in de wagen.
  • Als je auto over een “keyless” systeem beschikt, bewaar dan je autosleutel ver van je voordeur / de straatzijde van je huis of in een bakje van zilverpapier.
  • Parkeer zo weinig mogelijk op afgelegen of onverlichte plaatsen. Kies bij voorkeur een niet afgelegen, druk bezochte en goed verlichte parkeerplaats.
  • Heb je een garage? Gebruik ze. Sluit alle toegangen tot de garage goed af. Laat de sleutels van je wagen niet liggen op een zichtbare of evidente plaats.
  • Diefstal van een nummerplaat kan bemoeilijkt worden door ze te bevestigen met blindklinknagels of pop rivetten i.p.v. schroeven. Voor nummerplaten die bevestigd zijn in een nummerplaathouder bestaan er speciale zelfklevende aluminiumstrips waarmee de plaat extra ‘vastgekleefd’ wordt.
  • Hou een inventaris bij van de serienummers, merk en type van al uw waardevolle voorwerpen. Doe dit ook voor uw GPS, laptop, imei-nr van je GSM,… Het serienummer en imei-nr zijn unieke nummers waardoor de politie de teruggevonden gestolen goederen vlugger kan toewijzen en terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Als u, ondanks alle voorzorgen, toch nog het slachtoffer wordt van diefstal, ga dan zo vlug mogelijk naar een politiedienst, indien mogelijk met uw inventaris van waardevolle voorwerpen bij de hand. Wees alert voor verdachte situaties in jouw buurt en meld ze onmiddellijk via het nummer 101. Onze ploegen patrouilleren herkenbaar en anoniem in de buurt.

Nog niet lid van BIN Wachtebeke? 

  • je krijgt telefonische meldingen van ernstige feiten in de buurt
  • je krijgt preventieve berichten van de politie via mail of telefoon bij een mogelijke diefstaldreiging
  • geschreven informatie ( info over gepleegde feiten, meldingen in Wachtebeke en nuttige preventietips en info)

Meer info: bin@wachtebeke.be

#SamenVoorVeiligheid

Labels