Wachtebeke - Persbericht

Match SK Wachtebeke - YB Beveren van zondag 13 oktober wordt verboden

De burgemeester van Wachtebeke heeft na overleg met de lokale politie Regio Puyenbroeck en het bestuur van de voetbalploeg SK Wachtebeke, beslist om de voetbalwedstrijd SK Wachtebeke tegen Yellow Blue Beveren van zondag 13 oktober te verbieden om veiligheidsredenen.

Burgemeester Rudy Van... Cronenburg baseert zijn besluit op art. 134 §1 van de nieuwe gemeentewet en wil een treffen tussen verscheidene supportersgroepen vermijden. Bovendien draagt de burgemeester de verantwoordelijkheid over de veiligheid en het welzijn van zijn inwoners. De burgemeester baseert zich op de informatie die hij hieromtrent ontvangen heeft via de korpschef commissaris Van Poucke van de lokale politie Regio Puyenbroeck.


De omgeving van het voetbalterrein in de Sportstraat-Stationsstraat is bijgevolg zondag 13 oktober 2013 verboden terrein tussen 13:00 en 20:00u. De burgemeester doet bovendien een oproep aan de verantwoordelijken van de supportersgroepen om zondag uit de gemeente Wachtebeke weg te blijven. Hij dankt uitdrukkelijk de politiediensten voor hun alertheid én het bestuur van SK Wachtebeke omdat ze hun verantwoordelijkheid opnemen t.a.v. de directe omgeving van de voetbalterreinen.

Het bestuur van SK Wachtebeke neemt zijn verantwoordelijkheid op ten aanzien van zowel de club, supporters als de directe omgeving en legt zich daarom neer bij de beslissing van de burgemeester. De club lijdt hierdoor nochtans zowel sportieve als financiële verliezen. De burgemeester betreurt dat zelfs voor een ploeg die speelt in 3de provinciale, dergelijke maatregelen moeten genomen worden.


Voetbal zou toch een feest moeten zijn voor iedereen?

Labels