GSM achter het stuur: drie rijbewijzen ingetrokken

Tijdens het weekend van 21 juli werden op het grondgebied Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate acties georganiseerd waarbij onder andere de verplichte gordeldracht en het gebruik van de GSM achter het stuur werden gecontroleerd. Hierbij werden drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werden ook alcoholcontroles uitgevoerd: zeven bestuurders bliezen alarm.  

bromfietsrollen

Vijf bestuurders werden door de lokale politie betrapt op het gebruik van de GSM achter het stuur, waaronder twee hardleerse chauffeurs die niet aan hun proefstuk toe waren. Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, twee bestuurders kwamen er vanaf met een onmiddellijke inning. 

In Moerbeke-Waas werd na een korte achtervolging een bromfietser aan de kant gezet voor onaangepast rijgedrag en het in gevaar brengen van medeweggebruikers. Het niet ingeschreven, onverzekerde en opgedreven voertuig werd in beslag genomen. De bestuurder zal zich later mogen verantwoorden voor de politierechtbank. 

Drie personen, waaronder twee minderjarige passagiers, droegen hun gordel niet. Verder werden volgende onmiddellijke inningen uitgeschreven: drugs in het verkeer,  onaangepast rijgedrag met een luidruchtig motorvoertuig, onaangepaste snelheid en het niet dragen van beschermende kledij op de motorfiets. 

Zeven bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen een onmiddellijke inning en hun rijbewijs werd voor minstens 3 uren ingehouden. 

Labels