Inbraken juni 2024

In juni 2024 werden er bij Politiezone Regio Puyenbroeck veertien inbraken en inbraakpogingen in gebouwen en aanhorigheden aangegeven. Dat zijn er vijf meer dan vorige maand, toen er negen inbraken en pogingen werden geregistreerd en vier meer dan in juni van vorig jaar, toen er tien inbraken en pogingen werden aangegeven.  

ladder huis

Lochristi liet in juni 2024 drie inbraken en zes pogingen registreren. Vorig jaar was er in Lochristi één inbraak en één poging in de maand juni. 

Zelzate kreeg in juni 2024 een poging en een effectieve inbraak te verwerken. Vorig jaar in juni waren dat drie pogingen en twee effectieve inbraken. 

Moerbeke, waar in juni van vorig jaar één keer werd ingebroken, liet ook dit jaar één inbraak registreren. 

Wachtebeke moest in juni 2024, net als in juni vorig jaar, afrekenen met twee effectieve inbraken. 

Zonder zorgen op vakantie

Besafe deelde een aantal tips om onbezorgd op vakantie te vertrekken: 

  • Steek voor je vertrek al jouw waardevolle spullen achter slot en grendel. 
  • Controleer of deuren en ramen goed afgesloten zijn, ook van garages en bijgebouwen. 
  • Zorg voor een bewoonde indruk van de woning. Schakel hiervoor mensen in die je vertrouwt. 
  • Laat eventueel uw vaste lijn doorschakelen (naar uw GSM). 
  • Wacht met posten van reisavonturen op social media tot wanneer je terug thuis bent. 
  • Sluit je aan bij een buurtinformatienetwerk (BIN). 

 

Tips tegen inbraak

Inbrekers laten zich afschrikken door goed beveiligde panden. Hoe langer het duurt voor zij binnen geraken, hoe groter de kans dat zij hun actie afbreken. Maak het ze dus niet te makkelijk en beveilig alle kwetsbare punten. Zorg voor goede sloten en sluit alle deuren en ramen steeds af. Laat geen ramen openstaan tijdens je afwezigheid.

Voor wat diefstallen uit voertuigen betreft is de belangrijkste tip ook de eenvoudigste: sluit het voertuig goed af en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Je kan steeds een diefstalpreventief advies aanvragen bij PZ Regio Puyenbroeck door een mail te sturen naar: pz.regiopuyenbroeck@police.belgium.eu.

Een van onze specialisten komt dan bij je langs en geeft je onafhankelijk, gratis en vrijblijvend advies.

In de meeste gemeenten is er een Buurtinformatienetwerk (BIN). Met deze netwerken wil men het algemene veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en het belang van preventie verspreiden. Door de BIN-netwerken is er een permanente informatie-uitwisseling tussen de lokale politie en de burgers, afgestemd op de specifieke noden van de inwoners.

Wanneer je toch het slachtoffer bent geworden van een inbraak, is het handig om bij de aangifte een overzicht te hebben van je waardevolle spullen. Je kan deze bijhouden met het registratieformulier voor kunstwerken, antiquiteiten en juwelen en met het registratieformulier waardevolle voorwerpen.

Labels