Oplichting

Op 2 november 2022 werd bij Politiezone Regio Puyenbroeck aangifte gedaan van betaalkaartfraude.

bankkaarten

Het gedupeerde koppel kreeg op 1 november telefoon van een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Deze ‘bankmedewerker’ beweerde dat zich een probleem had voorgedaan met hun bankkaart en dat een collega naar hun woning zou gestuurd worden om het probleem op te lossen. Uiteindelijk kwamen twee oplichters langs. Zij deden verschillende verrichtingen met een bankkaart van het koppel. De slachtoffers werden intussen door een handlanger telefonisch afgeleid. Het koppel kreeg argwaan en vroeg naar een identiteitskaart, waarop de oplichters zich uit de voeten maakten.

Intussen waren verrichtingen met de bankkaart uitgevoerd, waaronder online aankopen voor een aanzienlijk bedrag. De politiezone op het grondgebied van een handelaar waar één van de aankopen werd verricht, werd de volgende dag gealarmeerd. De politie kon bij de handelaar - die met de oplichting niets te maken had - twee verdachten arresteren.

De twee verdachten - een man en een vrouw - werden overgebracht naar de doorgangscellen van waaruit zij werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Beide verdachten werden aangehouden.

Labels