Drugdealers gevat

Op 7 oktober werden bij de interceptie van een voertuig verdovende middelen en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. In het kader van dit dossier kwam een drughandel aan het licht en werden meerdere arrestaties verricht.  

drugs verpakt

In Zelzate werd een voertuig geïntercepteerd waarin verdovende middelen en een grote hoeveelheid contanten werden aangetroffen. De inzittende vijftigers, een man en een vrouw, werden gearresteerd, overgebracht naar het politiebureel en verhoord. Het voertuig werd in beslag genomen.  

Dezelfde dag werd ook een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Zelzate. Een twintiger die vlak voor de huiszoeking de woning verliet, werd door de politiediensten gevat met een hoeveelheid verdovende middelen en gearresteerd.   

Beide vijftigers en de twintiger werden op 8 oktober door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zij verschenen op 12 oktober voor de raadkamer in Gent die hun aanhouding bevestigde. 

Bij de huiszoeking werden verdovende middelen aangetroffen. De aanwezige bewoner werd gearresteerd. Een dag later werd de tweede bewoner gearresteerd. De twee twintigers werden op 9 oktober voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Eén van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en verscheen op 12 oktober voor de raadkamer in Gent die de aanhouding bevestigde.

Verslavingszorg 

Druggebruik is een maatschappelijk probleem. Voor informatie, advies en begeleiding omtrent druggebruik kan men terecht bij Drugpunt, zelfs als het gebruik nog niet problematisch is. Samen met een medewerker wordt gezocht naar de beste begeleiding. Drugpunt heeft ook een preventieaanbod, omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Problematische druggebruikers kunnen voor begeleiding terecht in de verslavingszorg.  

Labels