Officiële opening digitale vrachtwagensluis

Vandaag werd de digitale vrachtwagensluis op de R4 Kanaalstraat tussen Zelzatebrug en de R4 Tractaatweg in Zelzate officieel geopend. De vrachtwagensluis zorgt ervoor dat de hoogtebeperking van 3 meter voor vrachtwagens op die plaats gehandhaafd wordt.

Vrachtwagensluis Zelzate - Regio Puyenbroeck

Camera's registreren een eventuele overtreding op basis van de hoogte van het voertuig en de doorrijtijd. De maatregel geldt niet voor bussen, plaatselijk verkeer en gevaarlijke transporten (categorie C). De bedrijven in centrum Zelzate blijven dus bereikbaar.

De bedoeling van deze vrachtwagensluis is om de verkeersleefbaarheid en de bereikbaarheid van de bedrijven in en rond Zelzate te verhogen. Deze maatregelen maken deel uit van een grensoverschrijdend verkeersonderzoek in het kader van het Interreg-project Grenzeloze Kanaalzone.

De lokale politiezone Regio Puyenbroeck heeft in overleg met het Parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent een actieplan opgesteld om de verkeersmaatregelen te handhaven. Er wordt vanaf vandaag tot 27 oktober gedurende een 10-tal weken preventief opgetreden.

Vrachtwagenbestuurders worden direct aangesproken en krijgen een meertalige folder mee met meer uitleg over aanbevolen reisroutes. Vanaf 27 oktober wordt er repressief opgetreden en zullen er boetes uitgeschreven worden voor de overtreders.

Meer informatie over het project kan teruggevonden worden op de website van de Gentse kanaalzone.

Labels