Werkgroep dierenwelzijn ‘on the road’

Dat dierenwelzijn een heel belangrijk punt is binnen de werking van onze politiezone is niet nieuw voor jullie. Maar wist je ook dat we dit jaar al 243 tussenkomsten uitgevoerd hebben waarin dieren betrokken waren? Om onze kennis op peil te houden en ‘goede praktijken’ uit te wisselen, bracht onze werkgroep dierenwelzijn afgelopen vrijdag een werkbezoek aan verschillende partners.

haas

De eerste organisatie die bezocht werd was VZW Catpower in Evergem. Catpower vangt (zwerf)katten op in een huiselijke sfeer en ze hebben een ‘no kill beleid’. Je kan er langsgaan voor een adoptie maar je bent er ook welkom om een hele namiddag te knuffelen met de katten.

Om de hongerige magen te vullen werd er geluncht bij Dogs & Drinks. Dogpower is een café/restaurant waar een 6-tal honden opgevangen worden. Hiervoor werken ze samen met verschillende binnen- en buitenlandse organisaties. Potentiële baasjes kunnen bij hen kennis maken met de adoptiehonden en zich kandidaat stellen indien ze interesse hebben. De selectie is streng maar tussen eind 2019 en nu werden reeds een 65-tal honden succesvol geplaatst. 

Tenslotte bracht de werkgroep een bezoek aan het Vogelopvangcentrum in Merelbeke. Het VOC vangt zieke/gewonde vogels en kleine (wilde) dieren op met het oog op heruitzetting. Ze waren er getuige van de vrijlating van een zeldzame witte buizerd. (Meer info: www.vocmerelbeke.be)

Iedereen was onder de indruk van de passie en gedrevenheid waarmee al deze vrijwilligers zich dag na dag inzetten.

Wil je zelf een handje toesteken? Al deze organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen. Wist je trouwens dat je hen allemaal gratis kan steunen via Trooper? Neem een kijkje op Trooper, dé manier om jouw vereniging het hele jaar door te steunen.

Wil je meer info over hoe onze politiezone zich inzet met betrekking tot dierenwelzijn? Dierenwelzijn | Lokale Politie Regio Puyenbroeck

#topteambr#samenvoorveiligheid

Labels