“Weekend zonder alcohol”

Van vrijdagavond 23 juni tot maandagochtend 26 juni organiseerden de directie van de Federale Wegpolitie en de Vaste Commissie van de Lokale Politie "Een weekend zonder alcohol achter het stuur". In Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate werden door Politiezone Regio Puyenbroeck op verschillende locaties controles uitgevoerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

BOB campagne - Juni 2023

205 personen werden gecontroleerd

195 personen bliezen ‘safe’, tien bestuurders (4,8%) hadden teveel gedronken. Eén van deze bestuurders onder invloed werd gecontroleerd naar aanleiding van een verkeersongeval.

Naast het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer, werden ook twee overtredingen vastgesteld op het gebruik van de GSM achter het stuur. Twee op het trottoir geparkeerde voertuigen werden bekeurd en twee personen kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Verder werd een bestuurder geverbaliseerd voor het rijden met een opgefokte bromfiets. Ook bij de controle van de verplichte boorddocumenten - waaronder keuring, verzekering en rijbewijs - werden een aantal inbreuken vastgesteld.

Juni 2023

Tijdens de maand juni werd 4,09% van alle in Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate gecontroleerde bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Vier bestuurders legden bij de controle op het gebruik van drugs in het verkeer een positieve speekseltest af.

Bestuurders onder invloed van alcohol of drugs zijn zich door de roes waarin ze zich bevinden onvoldoende of helemaal niet bewust van de negatieve effecten hiervan op hun rijgedrag. Ze beseffen niet dat ze zowel zichzelf, hun passagiers als hun medeweggebruikers in gevaar brengen. Sensibiliseren en controleren blijft voor ons de boodschap, want wij doen er al het mogelijke aan om iedereen veilig thuis te krijgen.

Labels