Snelheidscontroles september 2023

In september werden door Politiezone Regio Puyenbroeck 9.422 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Deze bemande controles vonden plaats op het grondgebied Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate. 7,67% van alle bestuurders reden te snel. In juli moesten nog 11% van alle bestuurders geverbaliseerd worden.

snelheid september

Zone 30

Het hoogste percentage overtredingen werd vastgesteld in de zones waar 30 km/u is toegelaten. Gemiddeld was daar bijna 16,44% van de bestuurders in overtreding. In Lochristi scoorde men met 28% snelheidsovertredingen het hoogst, op de voet gevolgd door Zelzate waar ruim 25% van de bestuurders te snel reden in de zones waar maximaal 30 km/u is toegestaan. Het meeste haast had iemand in Moerbeke, waar een bestuurder aan 64 km/u gecorrigeerde snelheid door de Damstraat ging. Een bestuurder in Zelzate moest daar met 62 km/u in de Sint-Stevenstraat niet veel voor onder doen.

Zone 50

In de zones 50 km/u was het gemiddelde overtredingspercentage van de vier gemeenten ruim 6%. Zelzate deed het in de zone 50 met 2,08% overtredingen een stuk beter, Wachtebeke ging met 9,33% flink over het gemiddelde. Ook in Lochristi gingen nog 7,66% van de bestuurders over de schreef. In Wachtebeke werd een voertuig geflitst aan 109 km/u gecorrigeerde snelheid in de Warande, in Lochristi ging iemand aan 99 km/u door de Pauwstraat.

Zone 70

Enkel in Wachtebeke en in Zelzate werd gecontroleerd op snelheid in zones waar maximaal 70 km/u is toegelaten. Het percentage overtredingen bedroeg daar respectievelijk 0,18% en 5,94%.

Labels