Resultaten Verkeersveilige Dag PZ Regio Puyenbroeck

Op de Verkeersveilige Dag van 25 februari 2022 flitste Politiezone Regio Puyenbroeck in Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate. Op verschillende locaties in de vier gemeenten werd bovendien een dispositief opgesteld voor grondige controle. Ook het ANPR-voertuig voor automatische nummerplaatherkenning nam deel aan de actie. Van de 3.169 op snelheid gecontroleerde voertuigen reden 159 of 5% van de bestuurders te snel. Een bestuurder tekende positief op het gebruik van drugs, er werden twee PV’s opgesteld voor het bezit van drugs en er werden 18 inbreuken op het gebruik van de GSM achter het stuur vastgesteld.

cartoon Verkeersveilige Dag

Met de organisatie van de Verkeersveilige Dag wordt jaarlijks de dodelijke kettingbotsing in de dichte mist van 27 februari 1996 op de E17 in Nazareth herdacht. Hierbij raakten meer dan 200 wagens betrokken. Tien mensen vonden er die dag de dood, 56 mensen raakten zwaargewond.

Op 25 februari 2022 voerden 200 operationele politiemensen van 26 lokale politiezones en van de federale weg- en spoorwegpolitie op vraag van de gouverneur en de procureur-generaal op meer dan 115 plaatsen snelheidscontroles uit.

Ook in onze politiezone werden snelheidscontroles en controles op alcohol- en druggebruik, op gordeldracht en GSM-gebruik achter het stuur en op de boorddocumenten uitgevoerd.

Lochristi

In Lochristi ter hoogte van Denen werden op bijna anderhalf uur 681 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Acht daarvan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 104 km per uur waar 70 km per uur is toegelaten. Verder werden er negen inbreuken op het gebruik van de GSM achter het stuur en een inbreuk op de gordeldracht vastgesteld. Een bestuurder droeg onaangepaste kledij op de motorfiets.

Moerbeke

In Moerbeke werden op de Wachtebekesteenweg op minder dan twee uur tijd 376 voertuigen gecontroleerd. 38 bestuurders reden te snel. Een bestuurder reed 82 km per uur binnen de bebouwde kom. Eén bestuurder tekende positief op het gebruik van drugs in het verkeer en mocht het rijbewijs inleveren en een bestuurder werd betrapt op het bezit van drugs. Daarnaast werden er vijf inbreuken op GSM-gebruik achter het stuur vastgesteld. Een bestuurder bleek geen houder van een rijbewijs te zijn en een bestuurder was in overtreding wegens het dragen van onaangepaste kledij op de motorfiets.   

Wachtebeke

In Wachtebeke werden op Walderdonk op anderhalf uur 791 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 44 daarvan waren in overtreding. Ook hier werd iemand aan hoge snelheid (79 km per uur) gevat binnen de bebouwde kom. Er werden drie inbreuken vastgesteld op het gebruik van de GSM en een bestuurder negeerde een verbodsbord om een kruispunt in te slaan.

Zelzate

In Zelzate werden ter hoogte van de Kanaalstraat op ruim een uur 1.321 voertuigen gecontroleerd. 69 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur binnen de bebouwde kom. Er werd een inbreuk vastgesteld op het gebruik van de GSM, een inbreuk op de gordeldracht, een inbreuk op het inhalen en een bestuurder droeg een helm zonder keurmerk op de bromfiets. Er werd tevens een PV opgesteld voor het bezit van drugs.

#SamenVoorVeiligheid #VerkeersveiligeDag

Labels