Resultaten actie 'afleiding achter het stuur'

Het afgelopen weekend organiseerde Politiezone Regio Puyenbroeck een actie rond ‘afleiding achter het stuur". Er werd in alle vier de gemeenten van de politiezone gecontroleerd

auto

In Lochristi werden drie bestuurders betrapt op het gebruik van het GSM-toestel achter het stuur. Hun rijbewijs werd in opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, onmiddellijk ingetrokken voor acht dagen. Één bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet en vijf anderen werden geflitst op de N70. Één daarvan aan maar liefst 89km/u in zone 50... Het rijbewijs van deze bestuurder werd eveneens ingetrokken.

In Zelzate werden twee rijbewijzen ingetrokken omwille van GSM-gebruik achter het stuur, Verder werden er in het totaal zes processen-verbaal opgesteld voor het negeren van een rood licht en verkeersborden, het niet gebruiken van een kinderzitje en het niet dragen van een veiligheidsgordel. Er werden op de R4 zeven snelheidsovertredingen vastgesteld, de hoogst gemeten snelheid was er 72km/u in een zone 50.   

In Wachtebeke werden twee bestuurders betrapt op GSM-gebruik achter het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. De flitswagen, die opgesteld stond in het Dorp, stelde 17 overtredingen vast. De hoogste snelheid betrof er 50 km/u waar 30 is toegestaan

Tenslotte werd in Moerbeke-Waas één rijbewijs ingetrokken voor GSM-gebruik achter het stuur en één proces-verbaal opgesteld voor het niet gebruiken van een kinderzitje. Er werden zeven voertuigen geflitst in de Opperstraat. De hoogst gemeten snelheid was er 74km/u in zone 50.

Deze actie maakte deel uit van de geïntegreerde actieweek 'afleiding achter het stuur' en loopt nog tot en met 25/11/2022.

#Samenvoorveiligheid

Labels